Geheim genot: wentelteefjes met slagroom

heerlijk met slagroom!
heerlijk met slagroom!

Ik vertelde er al over ik het artikel over wentelteefjes maken voor 1 persoon: wentelteefjes met een heerlijke grote dot slagroom. Het is niet voor niets dat ik het plaatste bij het artikel van wentelteefjes voor 1 persoon: het is zo ongelofelijk slecht en niet culinair dat ik het alleen maar maak als er niemand anders in de buurt is om te zien hoe ernstig ik me laat gaan met die slagroomspuit.

Nog een niet onbelangrijke tip: slagroom uit zo’n spuitfles is heel erg handig maar zelf slagroom kloppen is toch echt wel vele malen lekkerder. Je kunt ook wel van die potten met verse slagroom kopen maar dan voel ik me wel behoorlijk opgelicht als ik naar de prijs kijk. Makkelijk is het wel maar zeg nou zelf: hoeveel moeite is het om zelf even slagroom te maken??

Toch deel ik het hier wel even, misschien heb je er nog nooit aan gedacht en eigenlijk hebben we allemaal af en toe wel eens zo’n moment van “ach, wat maakt het uit, ik wil nu iets heel erg lekkers eten” Iedereen heeft wel van die afwijkingen. De een neemt een hele hand hagelslag zo uit het pak, de ander gaat zich te buiten een hele zak chips met een heel bakje knoflooksaus, en weer een ander eet de hele drop pot leeg. Herkenbaar? Nou ja, dit is dus mijn favoriete snack: wentelteefjes met onbehoorlijk veel slagroom.

slagroom met wentelteefjes
slagroom met wentelteefjes

Hoe maak je die wentelteefjes met slagroom?

  • Maak de wentelteefjes voor 1 persoon zoals in dit recept beschreven is, ik ga er van uit dat jij dit ook soort van stiekem maakt als er niemand anders thuis is.
  • Voeg bij de lijst ingredienten nog een bus slagroom toe (of even vers kloppen, dan is het nog lekkerder)
  • Als de wentelteefjes klaar zijn en er zit al kaneelsuiker op dan haal je de bus slagroom tevoorschijn en dan spuit je een enorme berg slagroom naast de wentelteefjes.
  • Let op: ik zei NAAST de wentelteefjes. Als je het OP de wentelteefjes spuit dan gaat het heel snel smelten en dan is het al weer minder lekker.
Ook wentelteefjes van suikerbrood kan je opleuken met een dot slagroom
Ook wentelteefjes van suikerbrood kan je opleuken met een dot slagroom

De ultieme variant op wentelteefjes met slagroom?

Wentelteefjes met slagroom kan je nóg lekkerder maken door er ook nog een bolletje ijs naast te leggen. Misschien zelfs wel slagroomijs. Zo verschrikkelijk lekker allemaal.

wentelteefje met ijs en slagroom
wentelteefje met ijs, de slagroom ontbreekt hier maar dat moet er eigenlijk ook nog bij

Nog wel even een waarschuwing: het is wel soort van verslavend en bepaald niet goed voor de slanke lijn. Je zou kunnen overwegen om gewoon een appel te eten in plaats van deze caloriebom…..Of je doet dit maar heel af en toe en je sust je geweten door diezelfde dag nog een flink eind te gaan fietsen. Nou ja kijk maar wat je doet met deze bekentenis.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*