Wentelteefjes maken met bruin brood

wentelteefjes maken met bruin brood
wentelteefjes maken met bruin brood

Kan je ook met bruin brood wentelteefjes maken? Jazeker, dat gaat prima, als het brood maar niet te vers is dan is dat helemaal geen probleem.

Veel Nederlanders eten bruin brood, het is dus niet meer dan logisch dat we vaak bruin brood overhouden dat al een beetje oud aan het worden is. Geen probleem, ook van bruine boterhammen kan je heerlijke wentelteefjes maken. Ze zien er een klein beetje anders uit na het bakken maar het blijft een heerlijke traktatie hoor!

Hoe maak je wentelteefjes met bruin brood?

Het antwoord is simpel, net zoals je wentelteefjes met wit brood maakt. Het hele recept voor wentelteefjes maken staat hier uitgebreid beschreven. Waar wit brood staat gebruik je gewoon bruin brood.

Voordeel van wentelteefjes maken met bruin brood

Bruin brood vult wat meer dan wit brood, door alle vezels. Je hoeft dus minder wentelteefjes te maken per persoon. Kinderen eten ineens de oren van je kop als je wentelteefjes maakt, zo krijgen ze toch nog iets goeds naar binnen. Voor alle duidelijkheid: ik beweer niet dat wentelteefjes gezond zijn hoor, er gaat heel wat suiker overheen en bij het bakken gebruik je aardig wat boter. Toch is het wel een ietsjepietsje gezonder dan de versie met wit brood.

Je kunt er trouwens ook prima wat verse aardbeien of ander lekker fruit bij serveren, ook lekker met een paar lepels kwark. Heb ik ook al een lekker receptje voor geplaatst op deze site. Klik hier voor wentelteefjes met kwark en vers fruit

Voor de lunch reken ik op 2 boterhammen per persoon, maar vaak lust iedereen er nog eentje extra.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*