Wentelteefjes zonder ei maken

wentelteefjes zonder ei
wentelteefjes zonder ei

Wentelteefjes zonder ei maken, kan dat? Jazeker! Ik heb een manier gevonden en die manier is ook nog eens heel lekker!

Om wat voor reden dan ook zijn er mensen die liever geen willen / kunnen of mogen eten. Ook voor deze mensen is er een heerlijk recept voor wentelteefjes zonder ei. Ik was al even op zoek naar een goed recept voor wentelteefjes zonder ei maar ik kon eigenlijk nergens iets goeds vinden tot ik op dit artikel stuitte.

Uit dit artikel bleek dat je een ei kan vervangen door een halve banaan. Ik heb het nog niet eerder gezien in combinatie met wentelteefjes maar banaan en wentelteefjes leek me best een smakelijke combinatie. Gewoon een keer geprobeerd, en met succes! Het zijn heerlijke wentelteefjes geworden met banaan in plaats van ei.

Dit recept is goed voor 2 personen (lunch)

Ingrediënten wentelteefjes zonder ei

 • 4 boterhammen (beetje oud brood nemen)
 • 1 banaan
 • 150 ml. melk
 • Kaneel
 • Suiker
 • Roomboter
ingredienten wentelteefjes zonder ei
ingredienten wentelteefjes zonder ei

Hoe maak je wentelteefjes zonder ei?

 • De banaan met melk en een snufje kaneel in een mengbeker doen en met een staafmixer tot een glad beslag mixen
beslag voor de wentelteefjes zonder ei
beslag voor de wentelteefjes zonder ei (lang leve de staafmixer!)
 • Beslag in een diep bord doen
 • Boterhammen even in het beslag leggen, omkeren en dan bakken
 • Bak de wentelteefjes zonder ei aan beide kanten bruin
 • Diagonaal doorsnijden
 • Beetje kaneelsuiker over de wentelteefjes strooien
 • Meteen warm serveren
En zo zijn de wentelteefjes zonder ei geworden, echt super lekker
En zo zijn de wentelteefjes zonder ei geworden, echt super lekker

Ik vond het wel een uitvinding dat je ook zonder eieren wentelteefjes kunt maken. Ik eet graag ei, maar soms heb ik ze even niet in huis maar dat is dus geen belemmering meer als ik wentelteefjes wil maken. Je moet dan wel banaan in huis hebben natuurlijk.

Ei vervangen door banaan

Een ei kan je dus vervangen door een halve banaan in baksels. Het stond genoemd bij de muffins maar voor wentelteefjes werkt het ook. Nu heb je dus een recept om én het oude brood op te maken, én om de bananen mee op te maken. Handig toch? Ik ga het zeker vaker maken, ik vond de smaak gewoon erg lekker.

3 Comments

 1. Leuk recept! Mijn liefde maakt wentelteefjes altijd zonder ei. Hij maakt een mengsel met melk en kaneel en laat daar het brood in weken. Voordat het brood in de pan gaat, besprenkelt hij kaneelsuiker over het brood. Dit zorgt ervoor dat het brood ‘heel’ blijft in de pan en de suiker lekker karameliseert. Warm en krokant van buiten, lekker zacht van binnen.

 2. ik heb het net klaargemaakt! het enige wat bij mij niet werkt is de banaan pureren, dadelijk ga ik het proberen. het recept is wel super leuk bedacht!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*